Televisie / Film / Theater

Welkom op mijn website! Ik ben Bram Legerstee, een veelzijdige en ervaren acteur met een carrière die ruim dertig jaar beslaat. Mijn reis begon in de jaren 90, toen ik als Paul Rosier bekendheid verwierf in de populaire soap “Onderweg naar Morgen”. Dit was het startpunt van een boeiende en gevarieerde loopbaan vol uitdagende rollen en projecten.

Al vroeg in mijn carrière liet ik mijn veelzijdigheid zien met gastoptredens in bekende televisiecomedy’s zoals “Sam Sam”, “12 steden 13 ongelukken” en “Bureau Kruislaan”. In 1995 nam ik de hoofdrol op me in de aangrijpende Nederlandse film “Beschermengel”, geregisseerd door Peter van der Berg. Mijn rol als de strenge Bovenpiet in de kinderserie “De Nieuwe Club van Sinterklaas” in 2001 voegde een kleurrijk hoofdstuk toe aan mijn carrière.

Bram in de lucht

Na mijn tijd als vaste acteur in de soap koos ik voor een nieuwe uitdaging en werd lid van een theatergezelschap in Rotterdam. Gedurende twee decennia stond ik onder contract bij Het Rotterdams Centrum voor Theater en Theater Babel, waar ik niet alleen acteerde, maar ook regisseerde, doceerde en verantwoordelijk was voor educatieve programma’s. In deze periode speelde ik in diverse klassieke stukken zoals “King Lear”, “Midzomernachtdroom”, “Faust” en “Moliere’s Tartuffe”, maar ook in eigentijdse producties zoals “Nothing Serious”, “Familie Banden” en mijn eigen bewerking van Han Nefkens’ “Bloedverwanten”.

Mijn artistieke horizon beperkt zich niet tot traditioneel theater-acteren. Ik heb mijn passie uitgebreid naar bewegingstheater en moderne dans, met hoogtepunten zoals het korte duet “Transmettere” op het Holland Dance Festival onder de choreografie van Guilio d’Ana.

Naast mijn werk op het podium ben ik ook actief als stemacteur. In 2024 ben ik de vaste stem en gezicht van Zonnestap, en in 2023 was ik de vaste stem van de internationale fitnessapp MANA, waar ik de Nederlandse stem was van het mental coaching onderdeel.

(foto © Susanne Middelberg)

Recentelijk heb ik mijn talenten laten zien in verschillende projecten, waaronder een rol in een MKB-recht en HSL commercial , de TV-series “FFlekkernix4you” (2019) en “De Kale Nel” (2017). In november 2023 ging de Nederlandse film “Hardcore Never Dies” van Jim Taihuttu in première, waarin ik een rol vertolkte. Momenteel tour ik door het land met de Jules en Philippe revue, waar ik samen met acteur Rob Hertog een hilarisch revueduo neerzet. Tot eind september ben ik actief betrokken bij “Verward met elkaar”, een sociaal theaterproject in samenwerking met GGZ Antes.

Mijn honger naar nieuwe uitdagingen is nog niet gestild. Afgelopen waren de opnames’s van de Afro-futuristische film “Forget All You Know (about aliens)”, en binnenkort beginnen de opnames voor de Polder Western, waarin ik de rol van de sheriff op me neem. Deze film, onder regie van Pilar Mata Dupont en Erika Roux, belooft een intrigerende kijk op de Western-genre te bieden.

Ik sta open voor elke nieuwe samenwerking en uitdaging die op mijn pad komt. Mijn toewijding aan mijn vak en mijn liefde voor diverse artistieke uitdrukkingsvormen blijven mijn drijfveren.

(foto © Susanne Middelberg)

Bram portret
2021
Noordse Feesten

Rotterdams Volkstheater

2021
Proloog van de toeschouwer

Stichting het dok

2021
The tok of the Town talkshow

Stichting het dok

2021
De maskers van de achterkant

Stichting kunst = zinnig

2021
De eilanden

Stichting kunst = zinnig

2021
POP UP Zomer/Herfstparade Mei/Juni/Oktober

Rotterdams Volkstheater

2021
Muziek aan de Rotte

Rotterdams Volkstheater

2020
POP UP Zomerparade

Rotterdams Volkstheater

2019
Achter de balie

Rotterdams Centrum voor Theater

2019
Delfshaven Jazz

Ron van den Bovenkamp Producties

2018
De inclusieve werkvloer

Rotterdams Centrum voor Theater

2017
Met Taal

Stichting Alzare

2016
Slotmanifestatie Welzijn-organisatie Zowel

Welzijn-organisatie Zowel

2015 – 2019
Kade festival Rotterdam

Centrale presentatie

2014
Speeltuintour

Guerilla Kids

2014 – 2019
Taal in de stad

Rotterdams Centrum voor Theater

2014
Beter wonen

Nederlands Architectuur Instituut

2014
Tassen ABC

Guerilla Kids

2013
Jean Paul Gaultier

Kindermodeshow Kunsthal

2012 – 2020
Station Bibliotheek Bibliotheek Rotterdam

Maandelijkse talkshow

2011 – 2015
Werelds Rotterdam Festival

Rotterdams Volkstheater

2011 – 2016
Do You Think You Can Sing

Stichting Cultuur voor iedereen

2011 – 2018
Theater in grootstedelijke context

Hogeschool Rotterdam • ‘Social-Work’ en Docentenopleiding

2007 – 2015
Aankomst Sinterklaas Rotterdam

Gemeente Rotterdam

2003
Afscheidsvoorstelling Maria Heiden

OT theater

info (at) bramlegerstee.nl
06 435 904 33

© Copyright - Bram Legerstee